23. julij 2010

Swingeraja na Triglavu

Tam gori pa še sigurno niste plesali!! Pa bi?? ;-))) In ker vsak pravi swinger mora vsaj enkrat v svojem življenju nujno(!!) na Triglav, se vidimo zadnji vikend v avgustu..Štima??...:-)))

Vas zanima kje, kdaj, kako, čemu ... :) Beri dalje.


Bila je le ideja, s katero smo se poigrali mariborski swingerji na akciji "Očistimo Slovenijo v enem dnevu"... zbrati vse swingerje na našem najvišjem vrhu-Triglavu!...in sedaj je že skrajni čas da jo uresničimo! ;-) Upam, da vas bo čim več ZA...da spet pripravimo velik BUM...tako kot je v našem slogu!! :-)))


Cilj: Triglav 2864 m
Datum ture: 28. in 29. avgust 2010
Čas in kraj odhoda: v soboto 28.8.2010, ob 3:30 uri zjutraj iz MB-ja (iz Lj nekoliko kasneje)

Organizator: Izidor Furjan
Vrsta prevoza: lasten prevoz
Predviden povratek: V nedeljo 29. avgusta 2010 v večernih urah
Zahtevnost poti: Zelo zahtevna zavarovana označena pot
Skupna dolžina hoje: Prvi dan – 7 ur hoje; Drugi dan – 5 ur hoje
Višinska razlika: Prvi dan - ↑ 1849 m ↓ 349 m; Drugi dan - ↓ 1500 m

Oprema: obutev in oblačila primerna vremenu in hoji po snegu in skalah - dobri planinski čevlji (obvezni!), športna oblačila (ne jeans), kapa, rokavice, bunda, zaščita za močno sončno pripeko (pokrivalo, sončna očala, krema za sončenje), zaščitna čelada(obvezna!), pohodniške palice,…

Potrebni dokumenti:
• Osebna izkaznica
• Veljavna planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto - zaželjeno, saj ste v primeru nezgode zavarovani
• Zdravstvena kartica
Malica in pijača: malica in pijača iz nahrbtnika ter na kočah

Opis poti:
Zapeljali se bomo do Mojstrane v dolino Vrata. Iz Aljaževega doma (1015m) se bomo podali po poti čez Prag oz. po Tominškovi poti mimo Begunjskega studenca do doma Valentina Staniča (2332m). Dobre 4 ure hoje. Nadalje slabo urco čez Rž (2538m) do Triglavskega doma na Kredarici (2515m). Tam bomo pustili večino stvari in se odpravili proti dobro uro oddaljenem vrhu Triglava (2864m). Tukaj bo potrebna večja previdnost. Sestop do Kredarice in nočitev. Prvi dan 7 ur hoje.
Zjutraj naslednji dan se bomo spustili do doma Valentina Staniča (2332m). Če nam bo volja lahko osvojimo še Begunjski vrh (2461m) – pol ure od koče. Sledi spust po poti čez Prag v dolino Vrata (Aljažev dom 1015m). V dolini si bomo še ogledali slap Peričnik (skupno visok 68m). Po želji pa tudi v avgustu odprt Slovenski planinski muzej (vstopnice dobite na PD kjer se včlanite). Drugi dan skupno 5 ur lagodne hoje.

Participacija: približno 30€ (spanje, vodenje, organizacija)
Turo vodi: Izidor Furjan s sovodniki

OPOZORILO! Tura je zelo zahtevna, potrebna je kondicijska in psihična pripravljenost!

Bila je le ideja, s katero smo se poigrali mariborski swingerji na akciji "Očistimo Slovenijo v enem dnevu"... zbrati vse swingerje na našem najvišjem vrhu-Triglavu!...in sedaj je že skrajni čas da jo uresničimo! ;-) Upam, da vas bo čim več ZA...da spet pripravimo velik BUM...tako kot je v našem slogu!! :-))) Sporočite še vsem ostalim, ki želijo z nami! Prav vseh bomo veseli!!!

Za vse informacije je na voljo Tanja Planinšek.

Torej se vidimo na Triglavu! ;-))



1 komentar:

  1. O tole zna biti pa zelo zanimivo:) samo, da bo vreme:) za dobre fotke in adrenalinski swingout:)

    OdgovoriIzbriši