10. avgust 2009

Herrang Dance Camp no.3

#3. »Velkom in Herräng«
Vam povem kako to izgleda? Obmorska vasica se za en mesec prelevi v Swing kamp in število prebivalcev (seveda tudi komarjev) se potisočeri. Kot podtalnica, ki enkrat na leto poplavi cerkniško kotanjo, tako s celega sveta pridemo ljubitelji Swinga na počitnice v Herräng. Toda vedite, da nikomur ni nič prizaneseno, zato je lahko kamp pravi rehabilitacijski center za razvajence in mevže. Samo toliko, da ne boste rekli, da vas zavajam v nekakšen »kakojevselepoinsuperfajn« občutek. Vrtec, šola in marina so polna pogradov in postanejo zatočišče mnogih, predvsem pa so v prednosti tisti, ki prostovoljno pomagajo pri vzdrževanju Herränga. Okolica je poseljena s šotori in prikolicami. Življenje se prebudi in Swing zaživi. POVSOD se pleše, vadi, igra, dela ipn. So stvari v življenju, ki jih gor prvič vidite. V Herrängu sem spoznal, kako je Swing močna subkultura, ki meni/nam odpira nove cilje in smernice v življenju. Herräng Dance Camp je »naš« Woodstock, dopust, počitnice in nelagodje. Navsezadnje živiš, ješ, se tuširaš, plešeš in malo spiš, najmanj teden dni. Edini nasvet, ki vam ga bom še enkrat dal je, prepustite se. Nič obveznega, le feeling.
Naplesali se boste še in še, srečali in spoznali boste ljudi, ki pridejo v Herräng iz vsepovsod: Koreje, Rusije, Litve, Španije, Moldavije, Latvije, Avstralije, Kanade, Južne Afrike, Argentine, ZDA, Indije, Nemčije, Francije, Avstrije, Havajev (you name it, you got it).
Z enimi boste skupaj pristali na fotkah Facebook-a, z drugimi dopisovali, z nekaterimi pa boste razvili pravi prijateljski odnos.
To je časovni stroj, ki te vpelje v svet v katerem nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ . A žal to ugotoviš šele, ko prideš domov.
Piše: Gašper H.

Ni komentarjev:

Objavite komentar