25. avgust 2015

Gastro swing v Celju

V četrtek 20.8.2015 smo bili priča dogodku, ki se je imenoval Gastro swing. Bila je hrana, bilo je vino, bil je swing. Bila je Maja in bil je Nejc. Bile so delavnice.
In bil je moj pogovor z Majo Fiket in Nejcem Zupanom. Poskušala vam ga bom čimbolj približat.

Torej, seveda, sem moja dva kandidata za intervju psihično in fizično pripravila na ta pogovor, saj sta morala zelo veliko razmišljati o mojih zelo zahtevnih vprašanjih.

Ko Nejc zelo uspešno pripravi stol, kamor se je lahko vsedla Maja, začnem postavljati vprašanja.

Izvedela sem, da so na delavnicah izvajali kicke, holde, delali so tudi na ritmičnih variacijah swing out-ov. V glavnem, baje da so "ful švical' ".
Med pogovorom se nam je pridružila še ena Maja, ki je bila na delavnicah, in pravi, da zmeraj, ko pride na delavnice, pričakuje nekaj, potem pa dobi seveda še nekaj dodatno, kar ji zmeraj predstavlja izziv.

Dogodek Gastro swing je nastal pod Majinim(Fiket) lasiščem, potem pa so ga skupaj izpeljali vsi navdušeni Rookieji in Rookiece.

Odprla se je tudi debata zaradi imena dogodka, predvsem zaradi besede "Gastro", saj nekatere morda spomni na gastroskopijo, in ko to dolgo besedo ljudje skrajšajo kar na "gastro"; primer: "Danes pa imam gastro." (gastroskopijo), morda kdo pomisli, da dogodek vabi na pregled trebušnih organov.

Debato je zaključi Nejc, ko pove, da gre seveda za kombinacijo vina, hrane, kulturne dediščine in še malo vina. Izda, da se približuje tudi Gastro swing exchange, kjer bomo spoznavali tudi kulturno dediščino. Celje na primer ima tega zelo veliko za ponudit.

Dotaknili smo se seveda tudi teme o hrani, ki so jo plesalci pojedli in jedli. Maji je bila zelo dobra zanimiva kombinacija melone in čebule. Nejcu pa je bilo predvsem všeč to, kako je bilo pripravljeno, in to je nanj naredilo zelo velik vtis.

Celjska swing scena je od svojega začetka zelo napredovala, čaka jo lepa prihodnost, vsi člani, fantje in punce, se trudijo, zato pa so tudi lepi rezultati.

Načrti za prihodnost v Celju na področju swinga pa so, da se scena na zdrav način še naprej razvija, da privabijo čim več mladih ljudi in da swing postavijo na oder, kamor spada. Pravijo pa da niso obsedeni s številom in širitvijo.

Majine zadnje besede za intervju so bile, da lahka zaključim, zato sem počasi res zaključila, kar pa skušam storiti tudi sedaj.

 



















Pa dober tek vsem, ki ste pri kosilu! 


Ni komentarjev:

Objavite komentar