1. maj 2015

Swing city festival Zagreb 2015 (24.4.-27.4.2015)

Včasih se je potrebno prepustiti usodi! Želela sem na Swing city festival Zagreb, a nisem našla soplesalca, zato sem bila mnenja, da mi mogoče pač ni usojeno. Potem pa je ena izmed Slovenk odpovedala, in tako sem se imela možnost "prišunjat", in seveda - sem se.

Tako smo se z prvim avtom odpravili v Zagreb iz Maribora popoldan. Drugi avto je prišel kasneje, zato smo se zvečer vsi srečali na prvem plesnem večeru. Igral nam je bend Gadjo Manouche.

V soboto zjutraj smo se malo lovili in iskali postajo za tramvaj, da bi se peljali na delavnice. Ko smo prišli, je naša skupina začela s charleston delavnico, ki jo je vodila Jana Grulichova. Na njeni delavnici sem bila prvič, in me je naravnost navdušila, zelo dobro pleše in je tudi zelo prijazna, kljub temu, da je polna plesnega znanja in stvar obvlada, ni arogantna in je zelo dostopna, kar mi je zelo všeč.
Prav tako smo se navdušili nad shagom. Naučili smo se nekaj osnov in se ob tem zelo zabavali. Učila sta nas Krištof Zupančič in Tatjana Mikleuševič.
V resnici mi je največji izziv predstavljal blues, enkrat sem videla plesni par, ki je plesal blues in si mislila, da si morata res zaupati, zato sem tudi bila prepričana, da bom raje sedela in opazovala, kako plešejo drugi. Ampak, blues sta vodila Joseph Sewell in Charlotte Middlemiss, ki sta ga tako lepo prikazala, da se je človek zaljubil v njun ples in podobo skupaj. Oddajala sta toliko pozitivne energije in bila tako zabavna, da je vse skupaj prehitro minilo.

Na sobotnem plesnem večeru so igrali The SwingTonesi, kjer smo se Štajerci počutili precej domače, in smo se v hostel vrnili, ko so ptički že veselo žvrgoleli.
V nedeljo smo po delavnicah plesali še po mestu in nekatere je čakala še poslovilna zabava. Pred tem smo se odpravili še po mestu, kjer smo kot pravi Štajerci naredili še žur na dobrodelnem koncertu.
Imeli smo se l-e-g-e-n-d-a-r-n-o! :D












Ni komentarjev:

Objavite komentar