12. avgust 2014

Swing turneja 2014 - Štajerska

Zaključek letošnje swing turneje bo čez štajersko, z začetkom na Ptuju in čez Maribor do Celja. Swing turnejo smo vam pripravili swingerji iz TheSwing Story, TheSwingbrats Maribor in SWING ROOKIES.

29.-30. avgust - Ptuj
Swing turneja na Ptuju
V petek 29.8.2014 ptujski plesalci vabimo na plesni večer v Kavarno Bodi na Ptuju.
Naši tokratni glasbeni gostje bodo člani skupine PIKAJA & the Swing wingS. Skupino sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, ki aktivno nastopajo doma in v tujini v različnih glasbenih sestavih. Polona Korošec, Marko Korošec, Luka Herman Gaiser in Jože Zadravec Tokratni projekt tokratni projekt posvečajo zvezdi swing obdobja Elli Fitzgerald.
Za vinoljube med swing plesalci še informacija, da se istočasno na Ptuju odvijajo Dnevi poezije in vina. Staro mestno jedro odeto v lampijončke, skulpture iz vinskih steklenic, umetnost in ustvarjalnost in seveda kakovostno vino, je vsekakor obvezna postojanka vsakega pravega vinoljuba.
Če bo spogledovanje z vinom ali plesanje preveč intenzivno, bomo ob predhodni najavi poskrbeli za ugodno nočitev in naslednje jutro pa za kratek voden sprehod po mestu. Zaradi močne obljudenosti mesta v dneh festivala, priporočamo predhodno najavo za nočitve na mail: vesna_verlak@yahoo.com do 27.8.2014.

----------------------------
30. avgust - Maribor
Po tem ko vas ptujčanke oddajo mariborčanom v pestovanje, bomo najprej poskrbeli za poln želodček. Ob 15h bomo pripravljali dobrote na žaru v čudoviti naravi okrog Drava Centra. Na DC bodo navoljo tudi kajaki in drugi čolni za ogled Drave nad njeno gladino. Ob 19h se bomo odpravili in odplesali v centru Maribora na ŠpasFestu. Vrnili se bomo v rockabilly čase in občudovali kulturo takratnega časa. Predvsem glasbe in pinup deklet. Nadaljevali bomo s plesnim večerom do jutranjih ur, kot se na štajerskem spodobi :)
Za prenočitev bo na voljo Studio WOW (Tuš, WC, turbomaximus/spalna vreča), sicer priporočamo hostel pekarna.

----------------------------
31. avgust - Celje
Štajerska swing turneja se nadaljuje in zaključi v mestu grofov in grofic.
Po vodenem ogledu starega mestnega jedra se bomo po Savinjskem nabrežju sprehodili do čolnarne, kjer si bomo v miru napolnili svoje želodčke ter ob pijači še malo počvekali in s polnimi pljuči upihnili prvo svečko na Swing Rookies torti. Tisti najbolj vztrajni in neutrudni bodo lahko tudi zaplesali.

Zbirališče je v nedeljo, 31.8., ob 12 uri na Krekovem trgu v Celju. To je trg pri železniški postaji in Celjskem domu, kjer je bil lani, in bo letos spet, Vintage festival.


Vabljeni! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar