12. januar 2013

Blues Postojna

Enkrat mesečno lahko bluzite tudi v Postojni. Že 17.01.2013 se bo tam plesalo na glasbo Erica Bibba. Na odru Jamskega dvorca boste lahko od 20:30 ure dalje slišali tudi tole ...



Kdo je Eric Bibb?
Eric Bibb se je rodil leta in 1951 v New Yorku. Ericov oče, znan glasbenik na newyorški folk sceni je Erica že zgodaj vpeljal v profesionalni svet glasbe. Steel kitaro je spoznal že pri sedmih letih, star 19 let pa je odšel v Pariz, kjer se je povsem posvetil igranju blues glasbe. Po odhodu na Švedsko je celotno glasbeno delovanje in ustvarjanje posvetil predvojnemu bluesu, kateremu je začel dodajati primesi svetovne glasbene zakladnice. Srečeval in igral je z glasbeniki iz celega sveta.
Ericov glasbeni talent ni ostal neopažen, postal je eden najpomembnejših svetovnih avtorjev in izvajalcev akustičnega bluesa. Njegovi nastopi so bogata in neposredna glasbena, pa tudi duhovna izkušnja. Njegova glasba je splet mnogih slogov in vplivov. Nepoznavalce pa osvaja z izjemno mehkim in subtilnim petjem ter povsem drugačnim načinom igranja kitare, kar mu omogoča odpiranje vrat v povsem nov svet bluesa.
(vir: Internet)


Ni komentarjev:

Objavite komentar