24. januar 2012

Satchmo - Herräng style

V petek, 2.3. ob 21:00 uri prihaja v Satchmo prav poseben plesni večer, posvečen svetovno najbolj znanemu  Swing Festivalu Herräng Dance Camp Sweden, ki letos praznuje kar 30` obletnico!

Na večeru bomo odštekani Švedi! ;)

Večer bo tematsko posvečen Švedski in temu festivalu, ki je definitivno najbolj vplival na razvoj Swing scene v Evropi in velja za najbolj kvalitetnega, prestižnega, odštekanega, najdalj trajajočega (kar 5 tednov) in seveda - najstarejšega! "Rumena in Plava je Herängova zastava!" bo večerni dresscode slogan. Majčke, krilca, kapice, rutice ali naramnice, zoknčki itd .., ti naj bodo v rumeno/plavih barvnih tonih.

Na plesnem večeru se bomo klicali IZKLJUČNO in SAMO po svojih švedsko nadetih imenih :D (ala Dag, Elva, Gostaf, Hedda, Knut .. tukaj je spisek vseh imen :P). Svoje ime (in po želji še priimek) zapišite na listek in si ga nekako pritrdite na obleko (lepilo, ziherca, priponka, sej znate)!

Švedska je drugače znana še po: humorju slabšem od nemškega, IKEi, mesnih kroglicah, samomorih, ribičih, blondinkah v xxx produkcijah, nedružabnosti (razen v opitosti), alkoholizmu, Absolut vodki, visokih davkih,  lepih steklenih izdelkih, slabem šolstvu, lepih poletjih, Volvu, ABBI, SAABu, lesenih konjičkih .. za lažjo inspiracijo pri ustvarjanju svoje švedske identitete! ;)

Zgodila se bo tudi 10 minutna predstavitev festivala v zvoku, sliki in videu (projekcije), ter zelo kratkem predavanju o tem kako, kaj, kdaj, zakaj itd. itd. o Herräng Dance Campu.


1 komentar:

  1. na tej povezavi se najde še kaj skandinavskih imen:
    http://www.behindthename.com/names/usage/swedish
    Lp, Maruša

    OdgovoriIzbriši